Brambory s párky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 8 ks Párky jemné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 960.7 mg
  • Vláknina 11628.8 mg
  • Vitamín A 11628.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a ponecháme v cedníku.

  • 2

    Na pánvi si rozehřejeme máslo a párky na něm opékáme ze všech stran.

  • 3

    Pokrájíme cibuli na kolečka, cuketu na kostičky, anglickou slaninu na proužky a přidáme k párkům na pánev. Krátce orestujeme. Přidáme brambory, podlijeme vínem a vývarem, zakápneme worcesterovou omáčkou a dusíme 15 minut. Hotový pokrm ještě osolíme a opepříme podle chuti, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme jako hlavní chod.

Komentáře k receptu