Brambory s párky
Suroviny
- 700 g Brambory
- 100 g Anglická slanina
- 150 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 8 ks Párky jemné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 48 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 30.4 mg
- Draslík 960.7 mg
- Vláknina 11628.8 mg
- Vitamín A 11628.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme a ponecháme v cedníku.
-
2
Na pánvi si rozehřejeme máslo a párky na něm opékáme ze všech stran.
-
3
Pokrájíme cibuli na kolečka, cuketu na kostičky, anglickou slaninu na proužky a přidáme k párkům na pánev. Krátce orestujeme. Přidáme brambory, podlijeme vínem a vývarem, zakápneme worcesterovou omáčkou a dusíme 15 minut. Hotový pokrm ještě osolíme a opepříme podle chuti, posypeme čerstvými bylinkami a podáváme jako hlavní chod.