Domácí berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 219.7 mg
- Vláknina 4066.5 mg
- Vitamín A 4066.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto.
-
2
Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme.
-
3
Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem.
-
4
Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát.
-
5
Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme.
-
6
Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta.
-
7
Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut.
-
8
Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé.