Šunková ponorka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 39 g
- Sodík 6999 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 289.6 mg
- Vláknina 19124.2 mg
- Vitamín A 19124.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a sýr nakrájíme na tenké plátky, kyselé okurky na kolečka, listy salátu opereme a osušíme.
-
2
Bagetu nebo menší bílou veku rozkrojíme tak, aby na jedné delší straně zůstala nedokrojená. Na talířku promícháme nastrouhaný křen s majonézou a špetkou oregana.
-
3
Veku rozevřeme, potřeme obě půlky křenem s majonézou, spodní část pokryjeme salátovými listy, přes ně plátky šunky, dále plátky sýra. Na vnější straně má náplň přesahovat ven. Na sýr rozložíme kolečka okurek a oba díly veky k sobě přitlačíme.