Hovězí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Ječné kroupy
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 488.4 mg
  • Vláknina 6954.6 mg
  • Vitamín A 6954.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.

  • 2

    Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.

  • 3

    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 4

    V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.

  • 5

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu