Hovězí polévka se zeleninou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso vařené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Ječné kroupy
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Polévkové koření
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 93 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 488.4 mg
- Vláknina 6954.6 mg
- Vitamín A 6954.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce s vývarem, přidáme krupky a vaříme při střední teplotě asi 30 minut.
-
2
Během vaření lžící odstraňujeme tvořící se pěnu.
-
3
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
4
V pánvi zpěníme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a opečeme dozlatova. Do pánve přidáme rajčata a koření - sůl, mletý pepř, mleté nové koření, sušené oregano, sójovou omáčku, polévkové koření, worcestrovou omáčku a mletou papriku. Dobře promícháme a směs přidáme do vývaru s krupkami. Vaříme ještě dalších 30 minut.
-
5
Polévku podáváme horkou.