Baklava s cukrovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 40 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 135.7 mg
- Vláknina 5344.8 mg
- Vitamín A 5344.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypracujeme těsto z hladké mouky, vajec, špetky soli a hrnku vody. Těsto při hnětení natahujeme a skládáme, poté necháme pod vlhkou utěrkou 30 minut odležet.
-
2
Hotové těsto podělíme na 8 dílků, každý posypeme škrobovou moučkou a vyválíme. Jeden díl těsta vložíme do olejem vymazané formy, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, přiložíme další plát těsta a postup opakujeme. Ještě před upečením baklavu rozřežeme na čtverce či trojúhelníky, vršky potřeme opět rozpuštěným máslem a dáme péct na 175 °C.
-
3
Cukr zalijeme vodou a necháme vařit do úplného rozpuštění. Poté přilijeme 2 lžíce citrónové šťávy a necháme vychladnout.
-
4
Sirupem poléváme ještě vlažnu baklavu, kterou servírujeme až zcela vychladlou.