Baklava z listového těsta

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 400 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 159.3 mg
  • Vláknina 5674 mg
  • Vitamín A 5674 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.

  • 2

    Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.

  • 3

    Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.

  • 4

    Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.

Komentáře k receptu