Salát z grilovaných brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 690.9 mg
  • Vláknina 8094.3 mg
  • Vitamín A 8094.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dobře umyté, středně velké brambory. Vaříme jen velmi krátce, přibližně 10 minut.

  • 2

    Ještě teplé brambory rozprostřeme na plech, pokapeme olivovým olejem, smíchaným se sladkou mletou paprikou a utřeným stroužkem česneku, na stejný plech rozložíme i plátky slaniny.

  • 3

    Do středně rozehřáté trouby vložíme plech s bramborami a slaninou.

  • 4

    Po pěti minutách sundáme z plechu slaninu, brambory otočíme a grilujeme dalších 5 minut. Upečené brambory nasypeme do mísy, přidáme k nim na kostičky pokrájenou opečenou slaninu, osolíme, opepříme.

  • 5

    Na zálivku budeme potřebovat majonézu, vinný ocet a nasekanou petrželku. Vše smícháme a nalijeme na brambory se slaninou.

  • 6

    Podáváme ještě teplé, ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu