Fazolový guláš
Suroviny
- 250 g Cibule
- 250 g Fazole červené
- 500 g Brambory
- 20 g Solamyl
- 80 g Česnek
- 300 ml Mléko sójové
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Libeček
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Ředkvička
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 6 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1631.2 mg
- Vláknina 30013.8 mg
- Vitamín A 30013.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 309.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.
-
2
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.
-
3
Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.
-
4
Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.
-
5
Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.