Fazolový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Fazole červené
  • 500 g Brambory
  • 20 g Solamyl
  • 80 g Česnek
  • 300 ml Mléko sójové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1631.2 mg
  • Vláknina 30013.8 mg
  • Vitamín A 30013.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 309.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme nejlépe přes noc. Nalijeme i s vodou do hrnce, osolíme a vaříme 40 minut. V průběhu varu přidáme lžičku sušené bazalky.

  • 2

    Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme. Slijeme a bez vody přidáme k fazolím.

  • 3

    Na pánvi orestujeme na oleji jemně pokrájenou cibulku a česnek. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme také k fazolím.

  • 4

    Přilijeme asi 700 ml vody a přivedeme k varu. Okořeníme libečkem, oreganem a kmínem. Zahustíme Solamylem, který jsme si rozmíchali v sojovém mléce. Povaříme 2 minuty. Do hotového guláše vmícháme ještě ocet podle chuti.

  • 5

    Na talíři ozdobíme guláš krájenými ředkvičkami.

Komentáře k receptu