Fazolová kaše s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Fazole červené
  • 1 g Bazalka sušená
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Strouhanka cornflakes
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1428.5 mg
  • Vláknina 27819.5 mg
  • Vitamín A 27819.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Vaříme ve vodě, ve které se namáčely, jen trochu osolíme. Vaříme asi 40 minut. Měkké fazole

  • 2

    nalijeme do mixéru, přidáme majoránku, bazalku a česnek. Rozmixujeme do hladka.

  • 3

    Rajčata si nakrájíme na širší plátky, pokapeme olivovým olejem, posypeme sušenou bazalkou a kukuřičnou strouhankou. Na plechu v troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Fazolovou kaši upravíme na talíře a obložíme plátky pečených rajčat.

Komentáře k receptu