Rizoto s mořskými plody
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Mušle srdcovky
- 350 g Rýže Arborio
- 100 g Hřebenatka
- 100 ml Víno bílé
- 1200 ml Vývar rybí
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 414.1 mg
- Vláknina 3258.7 mg
- Vitamín A 3258.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.
-
2
Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.
-
3
Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.
-
4