Sultánská pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Lilek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Hovězí kližka
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Bobkový list
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 719.5 mg
  • Vláknina 20234.8 mg
  • Vitamín A 20234.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájené na kostky necháme osmahnout na cibulce, zamícháme a necháme přiklopené dusit 30 minut.

  • 2

    Poté přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, bobkový list a dusíme do změknutí.

  • 3

    Lilky necháme chvíli opéct v troubě, oloupeme slupky a pokrájíme na kousky.

  • 4

    Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozšleháme s mlékem a uvedeme k varu. V připravené omáčce 10 minut povaříme nakrájené lilky. Potom vmícháme nastrouhaný parmezán.

  • 5

    Masovou směs servírujeme společně se směsí z lilků.

Komentáře k receptu