Biftek na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 881 mg
- Vláknina 2983 mg
- Vitamín A 2983 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bifteky odblaníme, osolíme a jemně naklepeme. Maso potřeme olejem a necháme chvilku odležet.
-
2
Necháme si rozpálit olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme.
-
3
Drobně pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme protlak, koření a sůl, podlijeme vínem a necháme 5 minut povařit.
-
4
Maso servírujeme přelité omáčkou, vhodnou přílohou jsou hranolky a zeleninová obloha.