Biftek na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 100 ml Víno červené
  • 10 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 881 mg
  • Vláknina 2983 mg
  • Vitamín A 2983 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bifteky odblaníme, osolíme a jemně naklepeme. Maso potřeme olejem a necháme chvilku odležet.

  • 2

    Necháme si rozpálit olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme.

  • 3

    Drobně pokrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme protlak, koření a sůl, podlijeme vínem a necháme 5 minut povařit.

  • 4

    Maso servírujeme přelité omáčkou, vhodnou přílohou jsou hranolky a zeleninová obloha.

Komentáře k receptu