Plněná husa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Husa domácí
  • 100 g Kaštany jedlé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 169.6 mg
  • Draslík 668.8 mg
  • Vláknina 102.9 mg
  • Vitamín A 102.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, osolenou a opepřenou husu potřeme z venku i zevnitř citrónovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet.

  • 2

    Oloupeme pečené kaštany a přidáme je do karamelu, který jsme si vyrobili z cukru a másla. Vše podlijeme vývarem a 1 minutu vaříme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme husu, zašijeme jí, podlijeme vodou a dáme jí v přiklopeném pekáčku péct.

  • 4

    Po odpaření vody husu odklopíme.

  • 5

    Vypečenou šťávu smícháme s moukou a vodou a připravenou omáčkou pečeni pečlivě přeléváme než se maso upeče do křupava.

Komentáře k receptu