Pečené steaky z hejka se zelenými olivami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 120 g Olivy zelené
- 920 g Mořská štika - filety
- 150 ml Citronová šťáva
- 300 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 6 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kmín římský
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 82 g
- Sodík 570 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 1150.7 mg
- Vláknina 15890.8 mg
- Vitamín A 15890.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké zapékací mísy nebo do pekáče rozložíme opláchnuté a osušené rybí maso. V míse rozmícháme petrželku, česnek, nakrájený koriandr, římský kmín, mletou papriku, mletý koriandr, citronovou šťávu, cayenský pepř, olej a touto marinádou rybí maso přelijeme a uložíme minimálně na hodinu, nejlépe však přes noc do ledničky.
-
2
Plátky ryby poklademe olivami, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160°C pečeme 35-40 minut.
-
3
Rozdělíme na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s vařenými fazolkami.