Švýcarské královské závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 150 g Salám Lovecký
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 119.2 mg
  • Vláknina 3767.1 mg
  • Vitamín A 3767.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou vodu (polovina uvedené dávky vody a soli) uvedeme do varu, vysypeme do ní rýži a na mírném ohni vaříme zvolna 20 minut. Rýži scedíme přes síto, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy.

  • 2

    Lovecký salám nakrájíme na tenké nudličky, opečeme na lžíci oleje a vmícháme do rýže s nakrájenou cibulí, petrželkou, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Touto směsí potřeme připravené hovězí plátky, svineme je a zavážeme nití nebo sepneme jehlami.

  • 3

    Na zbývajícím tuku je opečeme, pak podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut.

  • 4

    Nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou, promíchanou ve smetaně a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu