Švýcarské královské závitky
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 150 g Salám Lovecký
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 45 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 119.2 mg
- Vláknina 3767.1 mg
- Vitamín A 3767.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolenou vodu (polovina uvedené dávky vody a soli) uvedeme do varu, vysypeme do ní rýži a na mírném ohni vaříme zvolna 20 minut. Rýži scedíme přes síto, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy.
-
2
Lovecký salám nakrájíme na tenké nudličky, opečeme na lžíci oleje a vmícháme do rýže s nakrájenou cibulí, petrželkou, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Touto směsí potřeme připravené hovězí plátky, svineme je a zavážeme nití nebo sepneme jehlami.
-
3
Na zbývajícím tuku je opečeme, pak podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut.
-
4
Nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou, promíchanou ve smetaně a necháme přejít varem.