Pečený losos
Suroviny
- 350 g Majonéza
- 300 ml Olej olivový
- 125 ml Ocet vinný
- 2 kávová lžička Chilli omáčka
- 2 ks Ředkvička
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 ks Mrkev sterilovaná
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 kg Losos - filety
- 3 polévková lžíce Kapary sterilované
- 3 polévková lžíce Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 8 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 6 polévková lžíce Dolin - Vermouth
- 2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 65 g
- Sodík 780 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 850.4 mg
- Vláknina 4804.7 mg
- Vitamín A 4804.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat.
-
2
Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme.
-
3
Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat.