Sübäggli und suure Gummeli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 g Muškátový oříšek
  • 12 g Hřebíček
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory
  • 2 kg Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 1882.1 mg
  • Vláknina 7833.6 mg
  • Vitamín A 7833.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou kýtu vaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vyjmutí ji na horní straně na kůži nařízneme na dvou místech, do takto vzniklých otvorů vložíme bobkový list a hřebíček a zapékáme ještě asi 1 hodinu v troubě.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mouku v hlubším hrnci opražíme na másle do světle hnědé barvy, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Pak přidáme bobkový list, hřebíček, nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Dochutíme muškátovým oříškem a přelijeme smetanou rozmíchanou s trochou octa.

  • 3

    Bobkový list a hřebíček vyjmeme, brambory posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s uzenou kýtou.

Komentáře k receptu