Dršťková polévka z Turecka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 18 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 236.4 mg
- Vláknina 12518.5 mg
- Vitamín A 12518.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).
-
2
Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.
-
3
Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.
-
4
Polévku servírujeme s dílky citronu.