Zeleninová polévka
Suroviny
- 250 g Brambory
- 200 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 60 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 10 g Petržel - nať
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.4 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 4 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 501.7 mg
- Vláknina 5474 mg
- Vitamín A 5474 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí.
-
2
Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou.