Zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.4 l Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 5474 mg
  • Vitamín A 5474 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí.

  • 2

    Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu