Dýňová polévka

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Rukola
  • 1300 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Dýně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 2156.7 mg
  • Vláknina 10915.3 mg
  • Vitamín A 10915.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci osmažte na oleji cibulku asi 2 minuty.

  • 2

    Dýni oloupejte a zbavte semen, nakrájejte na kostky a přisypte k cibuli. Oloupanou bromboru nakrájenou na čtvrtiny, přidejte k ostatním surovinám do hrnce a opékejte další dvě minuty.

  • 3

    Zalijte vývarem a vařte nezakryté 40 minut na mírném ohni za občasného zamíchání.

  • 4

    Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladké, krémové konzistence.

  • 5

    Podávejte s rukolou.

Komentáře k receptu