Kančí kýta na víně s medem
Suroviny
- 50 g Oříšky piniové
- 1500 g Kančí kýta
- 100 ml Olej rostlinný
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Máta
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Saturejka
- 1 špetka Šafrán
- 6 polévková lžíce Kmín drcený
- 2 polévková lžíce Sůl
- 6 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 42 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 869.6 mg
- Vláknina 20181.1 mg
- Vitamín A 20181.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
-
2
Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
-
3
Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.