Kančí kýta na víně s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 1500 g Kančí kýta
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Saturejka
  • 1 špetka Šafrán
  • 6 polévková lžíce Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 869.6 mg
  • Vláknina 20181.1 mg
  • Vitamín A 20181.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.

  • 2

    Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.

  • 3

    Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.

Komentáře k receptu