Jehněčí ragú s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 132 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 129.9 mg
- Draslík 973.4 mg
- Vláknina 10674.2 mg
- Vitamín A 10674.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek utřený se solí a omyté, na kostky nakrájené maso. Vše opečeme, zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit. Potom přilijeme vodu a maso dusíme doměkka.
-
2
Nakonec přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a celer, chvíli povaříme a podle chuti osolíme a opepříme, případně zahustíme.
-
3
Na másle podusíme jarní cibulku i s natí a okapané fazole. Směs podáváme jako přílohu.