Špagety s tuňákem a zeleninou
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 200 g Majonéza
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 300 g Tuňák v oleji
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1359 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 82 g
- Sodík 569 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 215 mg
- Draslík 847.9 mg
- Vláknina 11777.8 mg
- Vitamín A 11777.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a prolijeme olejem.
-
2
V míse smícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a nasekaná, natvrdo uvařená vejce. Přidáme obsah dvou konzerv tuňáka i se šťávou, vmícháme majonézu a vše dobře promícháme. Okořeníme podle chuti.
-
3
Nakonec přimícháme uvařené špagety a nastrouhaný sýr.
-
4
Salát podáváme vychlazený nebo teplý.