Bramborová kaše s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 809.2 mg
  • Vláknina 9262.8 mg
  • Vitamín A 9262.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme fenyklům zelené výhonky a necháme stranou jednu hrst na ozdobu. Z fenyklů odloupneme vnější listy, takže vzniknou 4 lodičky. Další fenykly rozpůlíme, vyndáme tuhý střed a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    V parním hrnci uvaříme vodu a na pařák dáme fenyklové lodičky, nakrájený fenykl a oloupané a nadrobno nakrájené brambory. Vaříme doměkka asi 20 minut.

  • 3

    Po uvaření dáme stranou fenyklové lodičky a zbytek fenyklu dáme do mixéru a s olejem a vývarem rozmixujeme na hladkou kaši. Do mísy prolisujeme brambory, přidáme fenyklové pyré, dosolíme, dopepříme a důkladně promícháme.

  • 4

    Na talíř poklademe fenyklovou lodičkou osolenou a opepřenou a naplníme ji kaší. Dozdobíme čerstvým nasekaným koprem, zelenými fenyklovými výhonky, pokapeme olejem a servírujeme.

Komentáře k receptu