Polévka busecca
Suroviny
- 150 g Cibule
- 80 g Máslo čerstvé
- 150 g Pórek
- 300 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Rajčata
- 60 g Fazole bílé sterilované
- 500 g Dršťky vařené
- 150 g Sýr Parmezán
- 60 g Anglická slanina
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Protlak rajčatový
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Vývar slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 63 g
- Sodík 2490 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 397.5 mg
- Vláknina 6413.8 mg
- Vitamín A 6413.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole se zeleninou vaříme společně asi hodinu. Zeleninu pak nakrájíme na silnější plátky a s drobně nasekanou cibulí podusíme na másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, rajský protlak a přelijeme vývarem.
-
2
Poté přidáme fazole a na nudličky nakrájené (předem předvařené) dršťky a na mírném ohni vaříme dalších cca 30 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek a jemně nasekanou bazalku s majoránkou a dochutíme.
-
3
K tomu zvlášť v misce podáváme nastrouhaný sýr.