Polévka alpských pastevců

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Špenátový protlak mražený
  • 60 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Ředkev
  • 100 g Pórek
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Pažitka
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 100 cl Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 686.9 mg
  • Vláknina 11980 mg
  • Vitamín A 11980 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Zpěníme máslo, zalijeme vývarem a přidáme fazole, které jsme předtím na několik hodin namočili do vody.

  • 2

    To vše okořeníme a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Pak vmícháme rozlámané makarony a mléko - a vaříme do změknutí makaronů.

  • 3

    Nakonec zalijeme smetanou, posypeme sýrem a nasekanou pažitkou.

  • 4

    Vše nakonec dosolíme a přichutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  • 5

    Polévku podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu