Polévka alpských pastevců
Suroviny
- 400 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Špenátový protlak mražený
- 60 g Fazole bílé sterilované
- 100 g Ředkev
- 100 g Pórek
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 30 g Pažitka
- 1 ks Cibule
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 5 dl Mléko polotučné
- 100 cl Vývar slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 85 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 686.9 mg
- Vláknina 11980 mg
- Vitamín A 11980 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Zpěníme máslo, zalijeme vývarem a přidáme fazole, které jsme předtím na několik hodin namočili do vody.
-
2
To vše okořeníme a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Pak vmícháme rozlámané makarony a mléko - a vaříme do změknutí makaronů.
-
3
Nakonec zalijeme smetanou, posypeme sýrem a nasekanou pažitkou.
-
4
Vše nakonec dosolíme a přichutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
-
5
Polévku podáváme s chlebem.