Hovězí roláda pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 130.6 mg
- Draslík 43.4 mg
- Vláknina 305 mg
- Vitamín A 305 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
-
2
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
-
3
Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
-
4
Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
-
5
Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
-
6
Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
-
7
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
-
8
Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.