Tresčí filé s dušenými jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 16 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 292 mg
- Vláknina 9469.5 mg
- Vitamín A 9469.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom porce obalíme v mouce a po obou stranách opékáme na oleji na pánvi. Měkké filé vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Do zbylé šťávy přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Podusíme doměkka.
-
3
Na kousku másla zpěníme mletou papriku, přidáme k podušené směsi a podle chuti přisolíme a osladíme.
-
4
Filé upravíme na talíře a přelijeme jablky s cibulí.
-
5
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.