Sardinky smažené ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 125.9 mg
- Draslík 119.8 mg
- Vláknina 2508 mg
- Vitamín A 2508 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vajec, rozšlehaných ve víně a z mouky připravíme hustší těstíčko.
-
2
Sardinky vyjmeme z konzervy, necháme okapat, obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka, poté zprudka smažíme v rozpáleném oleji.
-
3
Podáváme s dílkem citronu, posypané nasekanou petrželkou.