Sardinky smažené ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Olej stolní
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 balení Sardinky v oleji
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 125.9 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 2508 mg
  • Vitamín A 2508 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vajec, rozšlehaných ve víně a z mouky připravíme hustší těstíčko.

  • 2

    Sardinky vyjmeme z konzervy, necháme okapat, obalíme v mouce a namáčíme do těstíčka, poté zprudka smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Podáváme s dílkem citronu, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu