Staročeská kapří polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 15 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 1019.1 mg
- Vláknina 32702.2 mg
- Vitamín A 32702.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.
-
2
Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.
-
3
Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.