Benecká vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Sýr Krkonošský pivní
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 684.2 mg
  • Vláknina 9444.5 mg
  • Vitamín A 9444.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme, přilijeme mléko, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Omytá žebírka zbavíme kostí, maso naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Žebírka po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.

  • 3

    Opečená žebírka obalíme v připraveném bramborovém těstě, do kterého jsme před obalováním masa vmíchali nastrouhaný sýr.

  • 4

    Obalená žebírka osmažíme po obou stranách v rozehřátém sádle.

  • 5

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu