Švábské špecle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 3446.4 mg
  • Vitamín A 3446.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.

  • 3

    Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.

  • 4

    Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.

  • 5

    Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.

Komentáře k receptu