Švábské špecle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 48.2 mg
- Vláknina 3446.4 mg
- Vitamín A 3446.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.
-
2
Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.
-
3
Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.
-
4
Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.
-
5
Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.