Rajčata plněná rýží a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže loupaná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 636.3 mg
  • Vláknina 8520 mg
  • Vitamín A 8520 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na plátky a chvíli podusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Na části másla osmahneme spařenou rýži, přidáme houby a zalijeme vařící osolenou vodou tak, aby rýže byla potopená. Zvolna dusíme doměkka.

  • 4

    Připravená rajčata naplníme rýží, urovnáme je do zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut ve vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu