Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 1.71 g Máslo čerstvé
- 20 g Mandle plátky
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 522.2 mg
- Vláknina 1215.5 mg
- Vitamín A 1215.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.
-
2
Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.
-
3
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.