Langoše se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Kečup
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 291 mg
  • Vláknina 9760 mg
  • Vitamín A 9760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky vlijeme polovinu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko, sůl a zaděláme řidší těsto. Necháme kynout na teplém místě 20 - 30 minut.

  • 3

    Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky, prsty je vytahujeme do tvaru placek. Langoše pečeme po obou stranách na slabě vymaštěné pánvi.

  • 4

    Podáváme horké s nastrouhaným sýrem, česnekem a kečupem.

Komentáře k receptu