Smažený květák po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 51 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 747.5 mg
- Vláknina 10945 mg
- Vitamín A 10945 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout.
-
2
Růžičky obalíme v mouce a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.