Kachna s kiwi a limetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 82 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 629 mg
- Vláknina 7495.3 mg
- Vitamín A 7495.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme přebytečný tuk, kůži propícháme. Do masa vetřeme polovinu nastrouhané limetové kůry a polovinu šťávy, necháme minimálně hodinu marinovat v chladničce. V průběhu marinování jednou obrátíme. Marinádu z masa slijeme a odložíme.
-
2
Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm maso po obou stranách, plamen zmírníme a opékáme ještě 5 minut do zlatova za častého obracení. Opečené maso přeneseme do mísy, udržujeme teplé.
-
3
Wok vytřeme papírovými ubrousky, rozehřejeme v něm zbývající olej. Přidáme cibulky, nakrájené na šikmá kolečka, mrkev pokrájenou na nudličky, minutu opékáme. Poté přilijeme zbylou marinádu, víno, citronovu kůru a šťávu, cukr, vše povaříme, až šťáva mírně zhoustne.
-
4
Následně do woku přidáme kachní maso, oloupané, na plátky rozkrájené kiwi, osolíme, opepříme, prohřejeme.
-
5
Každý kousek masa krájíme na plátky tak, aby na jednom konci zůstaly plátky spojené, tzv. do vějíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme hoblinkami limetové kůry, kolečky limety s uzlíkem z kůry, petrželkou a servírujeme.