Kuře v pikantní arašídové omáčce
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 125 g Ořechy burské pražené
- 600 g Rýže dušená
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 589.5 mg
- Vláknina 9367.5 mg
- Vitamín A 9367.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme od tuku a nakrájíme na kostičky o velikosti 2,5 cm.
-
2
Arašídový olej rozehřejeme ve woku, přidáme arašídy a minutu opékáme. Opečené vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme do misky. Do woku dáme připravené maso, opékáme 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou chilli papričku a zelenou papriku. Opékáme minutu, poté směs vyjmeme opět děrovanou naběračkou a odložíme do jiné misky.
-
3
Polovinu arašídů rozmixujeme na téměř hladkou pastu, dle potřeby přidáme vývar.
-
4
Drůbeží vývar vlijeme do woku, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku, cukr, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a rýžový ocet. Zahříváme téměř k bodu varu, vmícháme arašídovou pastu, zbývající arašídy, kuřecí směs a řádně promícháme.
-
5
Směs pokapeme sezamovým olejem, minutu povaříme, upravíme na servírovací mísu a servírujeme s pečenou rýží.