Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem
Suroviny
- 120 g Losos uzený
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Bageta
- 1 ks Citrony
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 šálek Špenát listový čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 265.4 mg
- Draslík 1270.6 mg
- Vláknina 12102.8 mg
- Vitamín A 12102.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet.
-
2
Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř.
-
3
Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky.