Vejce s lososem a špenátovo-fenyklovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Losos uzený
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 šálek Špenát listový čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 265.4 mg
  • Draslík 1270.6 mg
  • Vláknina 12102.8 mg
  • Vitamín A 12102.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme olej s citronovou šťávou, nadrobno nasekanou šalotkou a vymačkanou citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl, čerstvý špenát a na tenké nudličky nakrájený fenykl. Vše dobře promícháme, necháme zaležet.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme třetinu vody, přidáme ocet a povaříme. Vejce rozklepneme do šálku a jedno za druhým vpustíme do vody. Vaříme asi 2 minuty, až bílky ztuhnou, potom je vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř.

  • 3

    Na talíře klademe na plátky nakrájeného uzeného lososa a špenátovo-fenyklový salát, na který posadíme ztracené vejce. Podáváme s bagetou rozkrájenou na plátky.

Komentáře k receptu