Krevetový salát
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 80 g Ředkev bílá
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Sójové výhonky
- 1 ks Mango
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 13 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 402.9 mg
- Vláknina 5238 mg
- Vitamín A 5238 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.
-
2
Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.
-
3
Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.
-
4
Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.