Krevetový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle čínské vaječné
  • 80 g Ředkev bílá
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Sójové výhonky
  • 1 ks Mango
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 402.9 mg
  • Vláknina 5238 mg
  • Vitamín A 5238 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.

  • 2

    Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.

  • 3

    Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.

  • 4

    Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.

Komentáře k receptu