Jablečné vafle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 75 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 ml Džus jablečný
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Jablka
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75.2 mg
  • Draslík 109.8 mg
  • Vláknina 2763.1 mg
  • Vitamín A 2763.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s máslem a medem utřeme do pěny. Vetřeme žloutek s tvarohem, vmícháme mleté lískové oříšky smíchané s moukou a práškem do pečiva, džus a vznikne nám hustší těsto.

  • 2

    Oloupané a omyté jablko nastrouháme a přimícháme do těsta. Na závěr vmícháme i sníh z bílku.

  • 3

    Pečeme ve vaflové formě potřené olejem.

Komentáře k receptu