Jablečné vafle
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 75 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 ml Džus jablečný
- 2 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Jablka
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Ořechy lískové
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 109.8 mg
- Vláknina 2763.1 mg
- Vitamín A 2763.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s máslem a medem utřeme do pěny. Vetřeme žloutek s tvarohem, vmícháme mleté lískové oříšky smíchané s moukou a práškem do pečiva, džus a vznikne nám hustší těsto.
-
2
Oloupané a omyté jablko nastrouháme a přimícháme do těsta. Na závěr vmícháme i sníh z bílku.
-
3
Pečeme ve vaflové formě potřené olejem.