Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 499.5 mg
  • Vláknina 10201.4 mg
  • Vitamín A 10201.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě s olejem špagety na skus, scedíme je a pokapeme olejem.

  • 2

    Během doby, kdy se vaří špagety si smícháme loupaná krájená rajčata (konzervovaná) s rajskými protlaky, olivovým olejem, utřenými stroužky česneku, oreganem, bazalkou a solí. Vše smícháme s horkými špagetami a posypeme strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu