Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Protlak rajčatový
- 50 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 19 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 12.2 mg
- Draslík 499.5 mg
- Vláknina 10201.4 mg
- Vitamín A 10201.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě s olejem špagety na skus, scedíme je a pokapeme olejem.
-
2
Během doby, kdy se vaří špagety si smícháme loupaná krájená rajčata (konzervovaná) s rajskými protlaky, olivovým olejem, utřenými stroužky česneku, oreganem, bazalkou a solí. Vše smícháme s horkými špagetami a posypeme strouhaným parmazánem.