Maminčin zelný salát s křenem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 23

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Křen
  • 2500 g Zelí hlávkové bílé
  • 28 g Sůl mořská
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.9 mg
  • Vláknina 6360.9 mg
  • Vitamín A 6360.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme najemno na nudličky bílé zelí a cibuli na kostičky. V míse vše smícháme a důkladně promačkáváme (namísto šlapání), až zelí pustí šťávu. K tomu přimícháme skleničku strouhaného čerstvého křenu. Necháme odležet asi hodinu v chladu a dochutíme solí, cukrem, pepřem a octem.

  • 2

    Takto připravený salát je možno sníst hned, anebo jej namačkáme do umytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží až měsíc.

Komentáře k receptu