Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 0 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 796.8 mg
- Vláknina 980.6 mg
- Vitamín A 980.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.
-
2
Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.
-
3
Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.