Rozpustilé lanýžové košíčky
Suroviny
- 350 g Čokoláda hořká
- 60 g Máslo čerstvé
- 90 g Máslo čerstvé
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Likér pomerančový
- 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 67 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 391.3 mg
- Vláknina 10745 mg
- Vitamín A 10745 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.
-
2
Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.
-
3
Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.