Vídeňské daňčí filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 105 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 179 mg
- Draslík 864.5 mg
- Vláknina 5978.8 mg
- Vitamín A 5978.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.
-
2
Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.
-
3
Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.