Vídeňské daňčí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Dančí maso
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 200 g Houby nakládané
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 864.5 mg
  • Vláknina 5978.8 mg
  • Vitamín A 5978.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné daňčí kýty nakrájíme přes vlákno filátka, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 2

    Na pánev od opékání přidáme máslo, oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, najemno nakrájené nakládané houby, víno a citronovou šťávu. Vše krátce podusíme.

  • 3

    Opečené daňčí maso podáváme přelité podušenou směsí. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu