Srnčí šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 79.1 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.
-
2
Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.
-
3
Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.