Vepřové kotlety se žampiony v alobalu

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 1723.8 mg
  • Vitamín A 1723.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, po okrajích nařízneme, naklepeme a opečeme po obou stranách na sádle. Maso osolíme, opepříme a položíme na plátky alobalu.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Směs rozdělíme na kotlety, alobal dobře uzavřeme a položíme na plech. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Pokrm podáváme v alobalu, který pootevřeme.

Komentáře k receptu