Cibulačka s krupicovou jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 111.4 mg
- Vláknina 2330 mg
- Vitamín A 2330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici osmahneme na rozehřátém másle a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce a mícháme na mírném ohni, až se utvoří malé žmolky.
-
2
Směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Nakonec přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a povaříme ještě 5 minut.
-
3
Před podáváním posypeme polévku nakrájenou pažitkou.