Cibulačka s krupicovou jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 111.4 mg
  • Vláknina 2330 mg
  • Vitamín A 2330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici osmahneme na rozehřátém másle a odstavíme z plotny. Vmícháme vejce a mícháme na mírném ohni, až se utvoří malé žmolky.

  • 2

    Směs zalijeme vodou, osolíme, přidáme bujón a přivedeme k varu. Nakonec přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a povaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Před podáváním posypeme polévku nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu