Roštěnky v omeletách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 40 g Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.03 šálek Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 331.5 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, mléko, 2 lžíce oleje, sůl a pepř rozšleháme a z těsta usmažíme na oleji na pánvi 4 omelety.

  • 2

    Očištěné maso nakrájíme na roštěnky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby uvnitř zůstalo růžové.

  • 3

    Na talíře upravíme roštěnky, poklademe je kolečky bylinkového másla a usmaženými omeletami.

Komentáře k receptu